A flört tudománya

Kezdjük talán azzal, hogy mi is az a flört tulajdonképpen?


A flört angol eredetű szó (flirt), jelentése elsődlegesen szerelmi játék, kacérkodás, könnyed udvarlás, de jelenthet futó viszonyt, szerelmi kalandot is. Leginkább úgy lehetne tehát megfogalmazni, hogy a flört rövid távra szóló, következmény nélküli „akció”, amely mögött nem áll egy komoly és hosszabb távú kapcsolat kiépítésének szándéka (vagy ha mégis, akkor az nem igazi flört, hanem tudatosan alkalmazott eszköz a másik „becserkészéséhez”).

Miért jó a flört?

Mert rendkívül jó hatással van az emberre – azon túl, hogy növeli az önbizalmat és jobb kedvre derít, a flörtölés élettanilag is pozitívan hat, hiszen szaporábban ver a szív, növekszik a boldogsághormon termelődés a szervezetben, energikusabbá tesz, serkenti a fantáziát…

Kivel ne flörtölj?

Azt nyilván nem kell mondani, hogy a testvéred párja, a legjobb barátod /barátnőd párja tabu. Azonban érdemes óvatosan bánni a munkahelyi flörtökkel is, mert egyénfüggő, ki hogyan fogadja a sok esetben tréfásnak szánt bókokat, frivolabb mondatokat!

Az ártatlan munkahelyi flört az egyik legjobb dolog, mert feldobja az embert és jobban meg még a munka is, jobb hangulatban telik a nap. Azonban ha a másik fél többet vár, vagy épp ellenkezőleg, még ennyit is sokall, akkor igen kínos helyzeteket eredményezhet.

Hogyan flörtölj?

Mint mindennek, a flörtnek is megvannak a maga technikái, eszközei, így aki hódítani szeretne, annak csupán alkalmaznia kell ezeket. Egy mosoly, egy hosszúra nyúló pillantás, könnyed (véletlennek tűnő) érintések, frivol mondatok… Na persze, de ennél azért vannak tutibb flört tippek is.

  • Kötekedj! Kezdj beszélgetést olyan témáról, amiről tudod, hogy a kiszemeltet érdekli, és mondj neki ellent néhány dologban, cáfold meg az állításait! Ehhez persze neked is járatosnak kell lenned az adott témában. Ha ügyesen és nem tudálékosan csinálod, remek kis kötekedés, könnyed vita kerekedik belőle, s máris flört ösvényére léptetek.
  • Tégy kétértelmű kijelentéseket! A többféleképp értelmezhető mondatok mindig megmozgatják a fantáziát, s ha a másik veszi a lapot, egyszerűen átevezhettek a bátrabb szófordulatok, frivol viccek tengerére.
  • Nevess vele vagy nevettesd meg! A humor a flört során az egyik legerősebb eszköz, hiszen ha két ember együtt tud nevetni, máris megvan az összhang, sokkal oldottabb a hangulat.
  • Csillogtasd meg az intellektusod! A férfiak egy része igenis szereti az okos nőket – persze nem az okostojásokat, akik idegesítő módon mindent jobban tudnak és mindenről kiselőadást tartanak… S a hölgyeket is hasonlóképp el tudják varázsolni az eszes pasik egy-egy jó témával.
  • Öltözz, mozogj szexisen! Nem feltétlenül öltönyre és kisestélyire kell gondolni, de a flört egyik lényeges eleme, hogy jól álljon rajtad a ruha amiben vagy, és jól is érezd magad benne. Csak akkor működik, ha magabiztos vagy, tehát ne próbálj tőled nagyon idegen cuccokba bújni!
  • Légy titokzatos! Nem kell minden kérdésre konkrétan és egyértelműen válaszolni, hadd találgasson a másik, hadd használja a fantáziáját. Néha adj kitérő választ vagy kérdezz vissza, tereld el a szót! Ettől lesz izgalmasabb a flört.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük